Barbara Stam

Over mij

Bewandel met mij de weg naar meer regie, een betere samenwerking en meer werkplezier. Verruim je horizon en ontdek je eigen natuur.

Over mij

Mijn verhaal

Ik liep weg na de teamvergadering. Weer alleen maar discussie en geen besluiten. Weer werd er van alles bijgehaald en hebben we het niet gehad over waar het over zou moeten gaan. Langzaam voelde ik de irritatie bij me opkomen. “Hoe krijg ik iedereen zover dat ze hun verantwoordelijkheid nemen in de samenwerking?”, vroeg ik me af.
Ik was juist bij dit project gekomen om de dagelijkse gang van zaken te managen en het project in beweging te krijgen. Om het verschil te maken en er een succes van te maken. Met een enorme drive en resultaatgerichtheid en met de overtuiging dat je samen meer voor elkaar krijgt, was ik aan de slag gegaan. Maar ik liep vast in gedoe in en om het team.
Ik werd ingezogen in de dagelijkse operationele hektiek en gejaag.
Continu discussies met teamleden, de klant en management en stakeholders, maar zonder het gewenste effect: er samen voor gaan. Ik ging steeds harder werken om te zorgen dat ik grip en invloed had op iedereen in en om het team.
Mijn hoofd draaide overuren, de frustratie groeide en mijn werkplezier nam af.  Er moest iets drastisch veranderen!

Hoe is het nu?

Door veel te wandelen in de natuur kwam ik tot rust en door coaching leerde ik mezelf beter kennen. Ik leerde luisteren naar mijn lijf en naar mijn hart. Ik kreeg inzichten in mijn eigen rol en handvatten om daar beter mee om te gaan.
Ik weet nu veel beter wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta. Door commitment aan mezelf heb ik meer grip en invloed op de dagelijkse gang van zaken en daarmee op anderen.

Door het maken van bewuste keuzes en het aanbrengen van focus houd ik de regie in eigen hand, doe ik nu de goede dingen in plaats van heel hard te werken om de dingen goed te doen!

Ik heb enorm veel plezier in wat ik doe en laat me minder afleiden door alle ruis om me heen. Er is balans en rust in mijn hoofd. En daarmee maak ik het verschil!

Grip en invloed; het begint bij jezelf.

Wat je over mij moet weten

Hard ontmoet zacht

Als echte bèta voel ik me prima op mijn plek in de ICT projecten. Ik ben als een vis in het water als ik complexe zaken kan helpen oplossen door middel van logica en kennis. Inmiddels weet ik dat het gaat knellen als er geen ruimte is voor mijn gevoel en intuïtie. Ik heb geleerd om zowel mijn ratio als mij gevoel te omarmen en de ruimte te geven. Hoofd en hart, ze zijn beiden nodig voor een goede balans.

Gewoon puur natuur: “what you see is what you get”

Ik ben opgevoed met “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”. Ik houd niet van opsmuk, ik ben een tikkeltje naïef, een beetje eigenwijs en behoorlijk direct, maar doe alles oprecht en vanuit een goed hart.

Mensenpraat geen management taal

Ik houd ervan om moeilijke dingen makkelijk te maken. Geen complexe management taal maar mensenpraat. Zaken niet groter maken dan dat ze zijn, maar terugbrengen tot de essentie en van daaruit kleine stappen vooruit.

Mijn visie op samenwerken

Moeiteloos effectief samenwerken voorbij de inhoud en de tools, dat begint voor mij bij jezelf. Door onderzoekend en nieuwsgierig te zijn. Door jezelf uit te dagen om anders te kijken en anders te doen.
Vanuit een ander perspectief belicht je andere aspecten van de situatie en daarmee creëer je ruimte en mogelijkheden voor jezelf om er anders mee om te gaan. Zoveel mogelijk in lijn met wat belangrijk is voor jou.
Door zelf de regie te pakken en dichtbij jezelf te blijven in je eigen rol, zorg je voor grip op de samenwerking en impact op het team.
De natuur is mijn inspiratiebron. Bergen hebben een grote aantrekkingskracht op mij omdat er een enorme oerkracht vanuit gaat.

 

Mijn missie is beweging creëren. Een moeiteloze beweging komt van binnenuit.
Vanuit wie je bent en waar je voor staat. Oerkrachtig!

KLAAR VOOR VERANDERING?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

8 + 15 =

T: +31 6 37 55 78 06
E: oerhikes@coachbureaubarbara.nl
Postadres:
Ernest Shackletonstraat 1
1363 KD Almere

KvK: 72178833
BTW ID: NL001577514B46
Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring

Aangesloten bij:

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

×